ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Wow_Pho

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Ingrediënten:

  • 1 hele kip Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 3 tbls Olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Citroen, in vieren gesneden Toegevoegd aan
  • 4 teentjes Knoflook, geplet Toegevoegd aan
  • Een bosje verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • Een bosje verse tijm Toegevoegd aan

Voor de kruidenvulling:

  • 1 Grote ui, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 Stengels Selderij, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Vers brood, in kleine stukjes gescheurd Toegevoegd aan
  • 12 Kop Gehakte peterselie Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Salie, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Rozemarijn, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kippenbouillon Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

135 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 190°C. Het is cruciaal om de oven volledig voor te verwarmen zodat de kip gelijkmatig braadt.

2. Stap

Wrijf de kip helemaal in met olijfolie, zout en peper. Zo krijg je die mooie, knapperige huid.

3. Stap

Doe de kwartjes citroen, knoflooktenen, rozemarijn en tijm in de holte van de kip. Dit geeft een milde smaak aan de kip van binnenuit.

4. Stap

Voor de kruidenvulling smelt je wat boter in een pan en voeg je de ui en selderij toe tot ze zacht zijn. Voeg de broodstukjes, peterselie, salie, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles door elkaar tot het goed gemengd is. Gebruik de kippenbouillon om het mengsel vochtig te maken. Meng alles goed door elkaar en laat het een beetje afkoelen voordat je de vulling in de kip doet. De vulling mag niet te dicht op elkaar zitten, omdat het dan niet gelijkmatig gaart.

ADVERTENTIE
5. Stap

Leg de gevulde kip op een rooster en braad ongeveer 20 minuten per pond, of tot de interne temperatuur van de kip 165°F (74°C) is.

6. Stap

Laat de kip ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kunnen de sappen zich herverdelen, wat zorgt voor een smaakvollere en sappigere kip.

7. Stap

Geniet van deze heerlijke gebraden kip met vrienden en familie. Heerlijk met een groene salade of geroosterde groenten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

135
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm je oven voor op 190°C. Het is cruciaal om de oven volledig voor te verwarmen zodat de kip gelijkmatig braadt.

2. Stap

Wrijf de kip helemaal in met olijfolie, zout en peper. Zo krijg je die mooie, knapperige huid.

3. Stap

Doe de kwartjes citroen, knoflooktenen, rozemarijn en tijm in de holte van de kip. Dit geeft een milde smaak aan de kip van binnenuit.

4. Stap

Voor de kruidenvulling smelt je wat boter in een pan en voeg je de ui en selderij toe tot ze zacht zijn. Voeg de broodstukjes, peterselie, salie, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles door elkaar tot het goed gemengd is. Gebruik de kippenbouillon om het mengsel vochtig te maken. Meng alles goed door elkaar en laat het een beetje afkoelen voordat je de vulling in de kip doet. De vulling mag niet te dicht op elkaar zitten, omdat het dan niet gelijkmatig gaart.

5. Stap

Leg de gevulde kip op een rooster en braad ongeveer 20 minuten per pond, of tot de interne temperatuur van de kip 165°F (74°C) is.

6. Stap

Laat de kip ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kunnen de sappen zich herverdelen, wat zorgt voor een smaakvollere en sappigere kip.

7. Stap

Geniet van deze heerlijke gebraden kip met vrienden en familie. Heerlijk met een groene salade of geroosterde groenten.

Ingrediënten
Ingrediënten:
1
hele kip
Zout en peper naar smaak
3 tbls
Olijfolie
1
Citroen, in vieren gesneden
4 teentjes
Knoflook, geplet
Een bosje verse rozemarijn
Een bosje verse tijm
Voor de kruidenvulling:
1
Grote ui, fijngesneden
2 Stengels
Selderij, fijngehakt
1
Vers brood, in kleine stukjes gescheurd
12 Kop
Gehakte peterselie
1 eetlepel
Salie, fijngehakt
1 eetlepel
Rozemarijn, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1 Kop
Kippenbouillon