ADVERTENTIE
Bron :: NoirChocolate from Getty Images
Gebraden honing kippendijen
Lekkere geroosterde honingkippendijen met rijst, perfect voor de zondagse lunch.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 Kip Dijen
- 3 el Honing
- 2 el Olijfolie
- 4 kruidnagel Knoflook
- 1 lepel Gemalen rode peper
- 1 lepel Gemalen peper
- zout
- Verse rozemarijn
- Tijm
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
110 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Stap
Schil de kippendijen en zout en peper ze. Meng in een kom honing, olijfolie, geperste knoflook, paprikapoeder en peper. Meng dit alles goed en laat de dijen dan minstens een half uur in deze marinade rusten, maar zoals ik tijdens het koken heb gemerkt, hoe langer hoe beter.
3. Stap
Doe de dijen over in een ovenschaal, voeg de kruiden toe en bak ze ongeveer een uur tot anderhalf uur in de oven. Bestrijk de dijen tijdens het bakken af en toe met de rest van de marinade zodat ze mooi sappig zijn en een mooi glazuur hebben.