ADVERTENTIE
Bron :: dusiowa from Getty Images
Gefermenteerde rabarbercake met kwark
Deze uitzonderlijke taart is geweldig voor degenen die houden van de combinatie van zoete en zure smaken. Perfect voor zomerdagen of als dessert na een zondagse lunch.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Vaak
- 500 g gewoon meel
- 250 g suiker
- 1 stukjes Kwast
- 250 ml melk
- 2 stukjes Dooier
- 100 g boter
- 1 stukjes zout
Inhoud
- 500 g rabarber
- 500 g Kwark
- 100 g suiker
- 1 stukjes vanillesuiker
Strooigoed
- 100 g gewoon meel
- 70 g boter
- 50 g suiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
180 min.
1. Stap
Bereid het deeg: Meng alle ingrediënten en laat het 1 uur rijzen.
2. Stap
Bereid de vulling voor: Reinig de rabarber, snij deze in kleinere stukken en meng deze met de kwark, suiker en vanillesuiker.
3. Stap
Bereid de topping voor: Meng alle ingrediënten en roer tot een klonterig consistentie.
4. Stap
Rol het deeg uit, leg het op de bakplaat, beleg het met de vulling en bestrooi met de topping.
5. Stap
Bak op 180°C voor ongeveer 45 minuten.