ADVERTENTIE
Bron :: svetlana-kolpakova from Canva
Gegrilde kipstukjes
Heerlijke en sappige gegrilde kipborsten met aromatische kruiden en citroen. Dit eenvoudige recept is perfect voor zomerse barbecues of voor een gezonde avondmaaltijd gedurende het hele jaar.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Vlees
- 4 Stukken kipfilet
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel Zwarte peper
Marinade
- 2 kruidnagel knoflook
- 2 theelepels boter
- 1 stuk citroen
- 2 lepels olijfolie
- 1 lepel Gedroogde kruiden
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur.
2. Stap
Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met zout en peper.
3. Stap
Meng voor de marinade de geperste knoflook, boter, sap van een halve citroen, olijfolie en kruiden.
4. Stap
Smeer de kipfilet in met marinade en laat het minstens 30 minuten staan.
5. Stap
Gril de kipfilets 6-7 minuten aan elke kant of tot ze volledig gaar zijn.
6. Stap
Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het opdient, en snijd het dan in stukken.