Gehaktballen met spaghetti
Een klassiek Italiaans gerecht dat niet alleen kinderen zal bevallen. Gehaktballen bereid in een aromatische tomatensaus, geserveerd met spaghetti.
Ingrediënten
Ballen
- 500 g gehakt
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 1 stukjes Eitje
- 100 g paneermeel
- 1 Artikel Zout
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
Saus
- 1 plechovka Tomaten in sap
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 1 en zout en peper
- 1 en Gemalen basilicum
- 1 en Gedroogde oregano
Spaghetti
- 400 g spaghetti
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui en knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook goudbruin in een pan op middelhoog vuur.
Voeg in een kom het gehakt, de gebakken ui en knoflook, de eieren, de broodkruimels, zout en peper toe. Meng het mengsel goed.
Vorm ballen uit het vleesmengsel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de gehaktballen 15 minuten lang in een voorverwarmde oven.
Bereid intussen de saus voor. Bak de ui en knoflook in de pan, voeg een blik tomaten, zout, peper, basilicum en oregano toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
Voeg de gebakken gehaktballen toe aan de saus en kook nog 15 minuten.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Meng de afgegoten spaghetti met de gehaktballen en de saus.