Bron :: Pixabay : congerdesign
"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes
Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.
Ingrediënten
- 500 g Gemengd gehakt
- 1 Ui
- 1 Rolls (van de vorige dag)
- 2 Eieren
- 2 TL Mosterd
- zout en peper
- 2 Tablespoon Paneermeel (optioneel)
- Koolzaadolie om te bakken
Laatste folders
Procedure
Voor het recept van de gehakttaart moet je eerst de ui schillen en in fijne blokjes snijden. Dat klinkt makkelijker dan het is. Zorg ervoor dat je hem in hele fijne blokjes snijdt, zodat de smaak goed verdeeld wordt. Week vervolgens het broodje in koud water.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg de eieren, mosterd en blokjes ui toe. Knijp nu het broodje goed uit en voeg toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar tot het een egale massa vormt. Voeg eventueel wat paneermeel toe om de consistentie aan te passen.
Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties en vorm van elke portie een platte patty. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktpasteitjes aan beide kanten goudbruin. Hier is geduld voor nodig - probeer de pasteitjes niet te snel om te draaien, anders kunnen ze uit elkaar vallen. De gehakt pasteitjes kunnen geserveerd worden met elk bijgerecht.