Bron :: Pixabay : anaterate
Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)
Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.
Ingrediënten
- 250 g Meel
- 150 g suiker
- 100 g hazelnoten
- 2 TL peperkoekpoeder
- 1 TL bakpoeder
- 2 lepel Cacaopoeder
- 1 Knijpen zout
- 2 Eieren
- 125 g boter
- 200 g Poedersuiker voor het glazuur
- 2 lepel citroensap
Laatste folders
Procedure
Voor het recept van de kruidkoekplakken beginnen we met het bereiden van de droge ingrediënten. Meng de bloem, suiker, hazelnoten, peperkoekkruiden, bakpoeder, cacaopoeder en zout in een grote kom. Ik maal de hazelnoten altijd zelf om een versere en intensere smaak te krijgen.
Klop de eieren los in een aparte kom en voeg de boter toe, die van tevoren op kamertemperatuur is gebracht. Ik heb gemerkt dat boter die zacht genoeg is, het mengen veel makkelijker maakt.
Giet het ei- en botermengsel in de kom met de droge ingrediënten en meng goed tot je een korrelig mengsel hebt.
Bedek een bakblik met bakpapier en giet het deeg erin, druk het gelijkmatig aan. Een lichte helling van de rand naar het midden is aan te raden, zodat de randen niet te droog worden tijdens het bakken.
Bak het deeg ongeveer 15-20 minuten op 180°C. Controleer het deeg regelmatig, want elke oven kan verschillen.
Meng voor het glazuur de poedersuiker en het citroensap. Wanneer de cake is afgekoeld, breng je het glazuur gelijkmatig aan op de plakjes kruid. Ik voeg graag wat extra citroensap toe voor een lekkere citroensmaak.
Je kruidenplakjes zijn klaar! Geniet ervan met een kopje hete thee of koffie.