ADVERTENTIE
Gemberlikeur
Gemberlikeur is ideaal voor de koude periode van het jaar. Het heeft een oosterse smaak en de sterke kracht van gember zelf, bekend om zijn geneeskrachtige effecten.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
1
- 200 g Ginger
- 1 l wodka
- 400 g suiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Snijd de gember in dunne plakjes.
2. Stap
Doe de gember in een groot glas of fles.
3. Stap
Voeg suiker toe en schenk de wodka in.
4. Stap
Sluit de beker of fles goed en schud om de suiker te laten oplossen.
5. Stap
Laat het minstens 2 weken op een donkere, koele plaats staan om de smaken te laten mengen.
6. Stap
Zeef vervolgens door een fijne zeef of gaas en giet terug in de originele fles.
7. Stap
De gemberlikeur is klaar om geserveerd te worden. Het smaakt geweldig solo gekoeld, of als onderdeel van cocktails.