ADVERTENTIE

Gemberlikeur

Gemberlikeur is ideaal voor de koude periode van het jaar. Het heeft een oosterse smaak en de sterke kracht van gember zelf, bekend om zijn geneeskrachtige effecten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Ginger Toegevoegd aan
  • 1 l wodka Toegevoegd aan
  • 400 g suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Snijd de gember in dunne plakjes.

2. Stap

Doe de gember in een groot glas of fles.

3. Stap

Voeg suiker toe en schenk de wodka in.

4. Stap

Sluit de beker of fles goed en schud om de suiker te laten oplossen.

5. Stap

Laat het minstens 2 weken op een donkere, koele plaats staan om de smaken te laten mengen.

6. Stap

Zeef vervolgens door een fijne zeef of gaas en giet terug in de originele fles.

7. Stap

De gemberlikeur is klaar om geserveerd te worden. Het smaakt geweldig solo gekoeld, of als onderdeel van cocktails.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten