ADVERTENTIE

Gemberlikeur

Gemberlikeur is ideaal voor de koude periode van het jaar. Het heeft een oosterse smaak en de sterke kracht van gember zelf, bekend om zijn geneeskrachtige effecten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Ginger Toegevoegd aan
  • 1 l wodka Toegevoegd aan
  • 400 g suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Snijd de gember in dunne plakjes.

2. Stap

Doe de gember in een groot glas of fles.

3. Stap

Voeg suiker toe en schenk de wodka in.

4. Stap

Sluit de beker of fles goed en schud om de suiker te laten oplossen.

5. Stap

Laat het minstens 2 weken op een donkere, koele plaats staan om de smaken te laten mengen.

6. Stap

Zeef vervolgens door een fijne zeef of gaas en giet terug in de originele fles.

7. Stap

De gemberlikeur is klaar om geserveerd te worden. Het smaakt geweldig solo gekoeld, of als onderdeel van cocktails.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten