Bron :: elenahramovaphotos from Canva
Gepekelde komkommersalade
Ingemaakte komkommersalade met appel en groenten is een van mijn favoriete recepten voor een snel en gezond tussendoortje. De in blokjes gesneden komkommers passen goed bij de zure appel en de toevoeging van de groenten maakt de salade luchtiger.
Ingrediënten
- 4 pcs ingemaakte komkommers
- 1 pcs Grote appel
- 1 pcs Rode peper
- 1 pcs Middelgrote wortel
- 1 pcs Ui
- 1 tand Knoflook
- 2 lepels Zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Was en droog eerst alle groenten en de appel. Door de ingrediënten op deze manier voor te bereiden, worden de volgende stappen makkelijker voor je.
Snijd de ingelegde komkommers, appel en rode peper in blokjes. Mijn ervaring leert me dat je dit het beste in kleine dobbelsteentjes kunt doen, zodat de ingrediënten beter in elkaar overlopen.
Rasp de wortel en ui op een middelgrote rasp - dit geeft de salade een betere textuur. Rasp de ui niet te klein.
Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de salade. Ik vind dat de knoflook een unieke smaak toevoegt, maar als je geen fan bent van dit ingrediënt, kun je het weglaten.
Voeg nu de zonnebloemolie, zout en peper naar smaak toe aan de salade en meng alles goed. Als je wilt, kun je ook een beetje augurkazijn toevoegen - dit voegt een extra augurktoets toe aan de salade.
Serveer de salade direct na bereiding. Vergeet niet om hem gekoeld te serveren, dan smaakt hij het lekkerst.