Bron :: Freepik
Gerookt Geplooid Varkensvlees
Dit gerookt geplooid varkensvlees wordt langzaam en op lage temperatuur gekookt om het super mals te maken, en vervolgens gemengd met een rokerige, pittige saus. Het perfecte gerecht dat het goed doet op elke BBQ feest.
Ingrediënten
Varkensvlees en Wrijf
- 4 kg Ontbeende varkensschouder
- 3 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepel Paprika
- 1 eetlepel Zwarte peper
- 1 eetlepel zout
BBQ Saus
- 2 kopjes ketchup
- 1 Kop appelciderazijn
- 1 Kop bruine suiker
- 2 eetlepel Worcestershiresaus
- 1 lepel vloeibare rook
Laatste folders
Procedure
Bereid het varkensvlees voor door het droog te deppen en een rub van bruine suiker, paprika, zwarte peper en zout aan te brengen. Laat minstens één uur rusten in de koelkast.
Verwarm de roker voor op 225°F (107°C).
Rook de varkensschouder totdat een vleesthermometer die in het dikste deel is gestoken 195°F (91°C) aangeeft, ongeveer 8-10 uur.
Verwijder het varkensvlees uit de roker en laat het 15 minuten rusten, trek vervolgens het varkensvlees in stukken met vorken.
Terwijl het varkensvlees rust, bereid je de BBQ saus door ketchup, appelciderazijn, bruine suiker, Worcestershiresaus en vloeibare rook in een steelpan te combineren. Laat het op middelhoog vuur sudderen tot de suiker is opgelost.
Meng het varkensvlees goed met de BBQ-saus tot het goed bedekt is.
Serveer de gerookte pulled pork op een broodje met coleslaw en geniet van je zelfgemaakte BBQ-feest.