ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Gerookt Geplooid Varkensvlees

Dit gerookt geplooid varkensvlees wordt langzaam en op lage temperatuur gekookt om het super mals te maken, en vervolgens gemengd met een rokerige, pittige saus. Het perfecte gerecht dat het goed doet op elke BBQ feest.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Varkensvlees en Wrijf

  • 4 kg Ontbeende varkensschouder Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Paprika Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel zout Toegevoegd aan

BBQ Saus

  • 2 kopjes ketchup Toegevoegd aan
  • 1 Kop appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 1 Kop bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Worcestershiresaus Toegevoegd aan
  • 1 lepel vloeibare rook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

540 min.
1. Stap

Bereid het varkensvlees voor door het droog te deppen en een rub van bruine suiker, paprika, zwarte peper en zout aan te brengen. Laat minstens één uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Verwarm de roker voor op 225°F (107°C).

3. Stap

Rook de varkensschouder totdat een vleesthermometer die in het dikste deel is gestoken 195°F (91°C) aangeeft, ongeveer 8-10 uur.

4. Stap

Verwijder het varkensvlees uit de roker en laat het 15 minuten rusten, trek vervolgens het varkensvlees in stukken met vorken.

5. Stap

Terwijl het varkensvlees rust, bereid je de BBQ saus door ketchup, appelciderazijn, bruine suiker, Worcestershiresaus en vloeibare rook in een steelpan te combineren. Laat het op middelhoog vuur sudderen tot de suiker is opgelost.

6. Stap

Meng het varkensvlees goed met de BBQ-saus tot het goed bedekt is.

7. Stap

Serveer de gerookte pulled pork op een broodje met coleslaw en geniet van je zelfgemaakte BBQ-feest.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten