Bron :: marcomayer from Getty Images
Geroosterd kalfsvlees in de oven
Dit traditionele Slowaakse recept voor geroosterd kalfsvlees in de oven is eenvoudig te bereiden en zit vol smaak. Het vlees wordt zachtjes gemarineerd en geroosterd tot het goudbruin is, wat een geweldige smaak en textuur geeft. Geweldig voor familie lunches of diners.
Ingrediënten
Vlees
- 1 kg kalfsvlees
Marinade
- 4 kruidnagel knoflook
- 1 stukjes Verse rozemarijn
- 2 lepels olijfolie
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep het kalfsvlees droog met keukenpapier en leg het in een grote ovenschaal.
Meng voor de marinade teentjes knoflook, verse rozemarijn, olijfolie, zout en gemalen zwarte peper. Smeer de marinade op het vlees.
Doe het vlees in de oven en bak ongeveer 1,5 uur of totdat het vlees mooi goudbruin is en een thermometer die in het dikste deel van het vlees is gestoken 70°C aangeeft.
Haal het bereide vlees uit de oven en laat het minstens 15 minuten rusten voordat je het snijdt. Serveer het vervolgens met je favoriete bijgerecht.