ADVERTENTIE

Bron :: IngridHS from Getty Images

Geroosterd varkensvlees met krieltjes

Recept voor fantastisch geroosterd varkensvlees met krieltjes.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g varkensvlees Toegevoegd aan
  • 500 g Krieltjes Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout, versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes wortelen Toegevoegd aan
  • 2 twijgen Rozemarijn Toegevoegd aan
  • Verse kruiden om te strooien (peterselie, dille) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Allereerst is het belangrijk om het varkensvlees goed te wassen en te drogen. Zout en peper het aan beide kanten.

2. Stap

Was de krieltjes en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten water. Als je wilt, kun je de krieltjes schillen, maar ik geef de voorkeur aan de versie met schil. De krieltjes zijn zo knapperig en hebben meer smaak.

3. Stap

Voeg olijfolie, geraspte wortelen, teentjes knoflook en takjes rozemarijn toe aan de ovenschaal. Rooster alles samen op een middelhoog vuur.

4. Stap

Voeg dan het vlees toe en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai het vlees na ongeveer 30 minuten om en voeg de voorgekookte krieltjes toe aan de ovenschaal.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat het vlees en de aardappelen nog ongeveer 15 - 20 minuten bakken.

6. Stap

Het varkensvlees en de aardappelen kunnen voor het serveren worden bestrooid met verse kruiden en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte dressing of tartaarsaus.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Geroosterd varkensvlees met krieltjes

Recept voor fantastisch geroosterd varkensvlees met krieltjes.

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Allereerst is het belangrijk om het varkensvlees goed te wassen en te drogen. Zout en peper het aan beide kanten.

2. Stap

Was de krieltjes en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten water. Als je wilt, kun je de krieltjes schillen, maar ik geef de voorkeur aan de versie met schil. De krieltjes zijn zo knapperig en hebben meer smaak.

3. Stap

Voeg olijfolie, geraspte wortelen, teentjes knoflook en takjes rozemarijn toe aan de ovenschaal. Rooster alles samen op een middelhoog vuur.

4. Stap

Voeg dan het vlees toe en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai het vlees na ongeveer 30 minuten om en voeg de voorgekookte krieltjes toe aan de ovenschaal.

5. Stap

Laat het vlees en de aardappelen nog ongeveer 15 - 20 minuten bakken.

6. Stap

Het varkensvlees en de aardappelen kunnen voor het serveren worden bestrooid met verse kruiden en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte dressing of tartaarsaus.

Ingrediënten
500 g
varkensvlees
500 g
Krieltjes
2 el
olijfolie
Zout, versgemalen zwarte peper
3 kruidnagel
Knoflook
1 stukjes
wortelen
2 twijgen
Rozemarijn
Verse kruiden om te strooien (peterselie, dille)