Bron :: IngridHS from Getty Images
Geroosterd varkensvlees met krieltjes
Recept voor fantastisch geroosterd varkensvlees met krieltjes.
Ingrediënten
- 500 g varkensvlees
- 500 g Krieltjes
- 2 el olijfolie
- Zout, versgemalen zwarte peper
- 3 kruidnagel Knoflook
- 1 stukjes wortelen
- 2 twijgen Rozemarijn
- Verse kruiden om te strooien (peterselie, dille)
Laatste folders
Procedure
Allereerst is het belangrijk om het varkensvlees goed te wassen en te drogen. Zout en peper het aan beide kanten.
Was de krieltjes en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten water. Als je wilt, kun je de krieltjes schillen, maar ik geef de voorkeur aan de versie met schil. De krieltjes zijn zo knapperig en hebben meer smaak.
Voeg olijfolie, geraspte wortelen, teentjes knoflook en takjes rozemarijn toe aan de ovenschaal. Rooster alles samen op een middelhoog vuur.
Voeg dan het vlees toe en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai het vlees na ongeveer 30 minuten om en voeg de voorgekookte krieltjes toe aan de ovenschaal.
Laat het vlees en de aardappelen nog ongeveer 15 - 20 minuten bakken.
Het varkensvlees en de aardappelen kunnen voor het serveren worden bestrooid met verse kruiden en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte dressing of tartaarsaus.