ADVERTENTIE
Bron :: Szakaly from Getty Images
Geroosterd varkensvlees met rode kool
Recept voor heerlijk geroosterd varkensvlees met rode kool.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kg varkenspoot
- 1 stuk tomatenpuree
- zout
- gemalen zwarte peper
- gemalen rode peper
- olie
- 1 stuk De Ui
- 1 stuk bouillon
- 1 hoofd rodekool
- suiker
- Komijn
- azijn
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
150 min.
1. Stap
Snijd het vlees in dikkere plakken en bak beide kanten in hete olie.
2. Stap
Leg het vlees vervolgens op een bakplaat.
3. Stap
Fruit in het vet de gesnipperde ui en voeg de gehakte rode peper toe.
4. Stap
Meng de puree, zout, peper en bouillon door het water.
5. Stap
Giet het mengsel bij de bouillon, meng goed en giet over het bereide vlees. 6. Dek de ovenschaal af en plaats ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 200°C.
6. Stap
Karameliseer de suiker op de kool.
7. Stap
Voeg de gesneden kool toe en bedek met een beetje water.
8. Stap
Breng op smaak met zout, komijn en laurier.
9. Stap
Laat alles samen ongeveer 10 minuten sudderen.
10. Stap
Voeg tot slot de azijn toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.