Bron :: ajafoto from Getty Images
Geroosterde eend met gestoofde rode kool
Eerlijke langzaam geroosterde eend met gestoofde rode kool.
Ingrediënten
- 1 stukjes Hele eend
- 200 g Rodekool
- 1 stukjes grote ui
- 3 stukjes Appels
- 4 stukjes Aardappelen
- Zout en zwarte peper
- 2 el Suiker
- 2 el Oliën
- 2 el Meel
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen en drogen van je eend.
Zout en peper de eend van binnen en van buiten. Leg hem dan op een bakplaat, waar we een beetje water op de bodem doen zodat het vlees niet droog wordt.
Zet de eend ongeveer 2 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Bedruip de eend om de 15 minuten met het braadvocht om het vlees sappig te houden.
Bak ondertussen de schoongemaakte en in stukjes gesneden appels in olie samen met de rode kool, voeg 2 eetlepels suiker, zout naar smaak en water toe. Laat de kool onder een deksel ongeveer 45 minuten sudderen.
Als de eend gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem minstens 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Deze stap is erg belangrijk omdat de eend dan zijn sappen kan behouden.
Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze in gezouten water. Aardappelen passen heel goed bij dit gerecht.
Voeg als laatste 2 eetlepels bloem opgelost in koud water toe aan de kool en laat de kool nog 10 minuten op een laag vuur staan.