ADVERTENTIE

Geroosterde eend

Traditionele lunch

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 Compleet Eendje Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Appel Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Komijn Toegevoegd aan
  • Water om te gieten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Was de eend eerst goed. Thuis bakken we het altijd in zijn geheel, dus bereiden we een grotere braadslee voor. Wrijf de eend goed in met zout (ook van binnenuit). Was de appel en stop deze in zijn geheel in de eend. We schillen het niet, anders valt het uit elkaar.

2. Stap

Naar smaak kunnen we besprenkelen met dille (10-15 zaadjes). Giet de eend in de braadpan met water. Ik gebruik meestal ongeveer 2 cm water.

3. Stap

We bedekken en bakken het 1 uur op 200 °C. Daarna draaien we het om en bakken we het nog een uur bedekt. Na twee uur bakken, halen we de bedekking eraf en bakken we nog 30 minuten onbedekt aan elke kant.

4. Stap

Na het bakken verwijderen we de appel en serveren we de eend met knoedel en rode gestoofde kool.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten