Bron :: ninafirsova from Canva
Geroosterde kip in boter
Lekkere geroosterde boterkip waar we allemaal dol op zijn.
Ingrediënten
- 1 stuk hele kip
- 150 g Boter
- 6 stuk Aardappelen
- Zout en peper naar smaak
- 1 hoofd Knoflook
- 2 stuk Citroenen
- 1 větvička Rozemarijn
Laatste folders
Procedure
Was de kip, dep droog en wrijf in met zout en peper.
Leg een hele krop knoflook en een in vieren gesneden citroen in de buik van de kip. Dit geeft de kip een uitzonderlijke smaak.
Bestrijk de kip met boter.
Snijd de aardappelen en bestrooi ze met aardappelkruiden. Doe ze in een ovenschaal.
Snijd een citroen in plakjes en voeg deze toe aan de kip.
Leg de kip op een bakplaat of in een braadslee en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C. Bedruip de kip elke 20 minuten met het vet uit de ovenschaal. Zo blijft de kip sappig en het vel knapperig.
Voeg na anderhalf uur de rozemarijn toe aan de kip. Pas op dat je de rozemarijn niet meteen aan het begin toevoegt, want dan verliest hij zijn aroma tijdens de lange baktijd.
Bak nog 30 minuten of tot de kip goudbruin is.