Bron :: Timolina from Canva
Geroosterde kippendijen op groenten
Eenvoudige en lekkere geroosterde kippendijen op groenten die je binnen een uur op tafel hebt staan.
Ingrediënten
- 4 stuk Kippendijen
- 1 stuk courgette
- 2 stuk Wortelen
- 1 stuk Paprika
- 1 stuk De Ui
- 4 kruidnagel Knoflook
- Zout en zwarte peper
- olie
- Kruiden naar smaak (basilicum, oregano)
Laatste folders
Procedure
Kruid de kippendijen met zout en peper en smeer ze in met olie. Bak ze in een koekenpan zodat het oppervlak lichtjes bruin wordt. Zo krijgt het vlees een mooie gouden kleur en knapperigheid.
Doe de kippendijen dan over in een ovenschaal. Maak de groenten schoon, snijd ze in kleinere stukken en voeg ze toe aan het vlees.
Voeg de gepelde en fijngehakte knoflook toe. Bestrooi met kruiden, zout en peper naar smaak.
Dek de ovenschaal af en plaats hem in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak ongeveer 40 minuten. Tijdens het bakken kun je de kippendijen bedruipen met een beetje water of bouillon om het vlees droog te houden. Ik doe dit na ongeveer 20 minuten bakken.
Serveer de kippendijen op groenten met bijvoorbeeld rijst of gebakken aardappelen.