Bron :: arfo from Getty Images
Geroosterde varkensknokkel
Deze geroosterde varkensknokkel is extreem sappig, heeft een prachtige gouden kleur en een geweldig aroma.
Ingrediënten
- 2 schenkels Varkensvlees
- 1 liter Bieren
- 4 tanden Knoflook
- Zout, peper
- Marjolein
Laatste folders
Procedure
Was de varkensknokkels grondig, dep ze droog en snijd het vel kruislings in.
Pel en hak de knoflook fijn en meng dit met de peper, het zout en de marjolein. Wrijf de varkensknokkels in met dit mengsel. Het is heel belangrijk om het vel van de varkensknokkel goed in te snijden, zodat de kruiden beter in het vlees trekken en het vel knapperig wordt.
Leg de varkensknokkels in een ovenvaste schaal en giet het bier erover. Zet de varkenskoteletten minstens 2 uur in de koelkast. Het is beter als je ze 12 uur kunt marineren.
Bak de schenkels vervolgens ongeveer 2,5 - 3 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Giet af en toe het bier uit de schotel over de schenkels.