Gestrooide kwarktaart met aalbessen
Op zoek naar een lekker dessert dat gemakkelijk te bereiden is en niet de klassieke droge taart is? Probeer deze gestrooide kwarktaart met aalbessen. Het fruit kan ook worden vervangen door ander fruit.
Ingrediënten
Vaak
- 40 g boter
- 100 g Rijstmeel of vervangen door halfgrof
- 50 g halfgrove bloem
- 50 g havervlokken
- 50 g Zoetstof rietsuiker erythritol
- 1 verpakking Bakpoeder
- Knijpen Zout
Vulling
- 500 g Halfvette zachte kwark
- 1 stukjes ei
- 1 el custardpoeder
- 20 g Zwarte bessen eiwit of ander
- of Overslaan
- 1 verpakking vanillesuiker
- Ik heb bevroren zwarte bessen gebruikt
- Die ik heb laten ontdooien
Laatste folders
Procedure
Beleg de vorm voor de bisschopsbroodje met bakpapier. Bestrijk de bodem van de vorm met ongeveer 20g boter. Meng alle droge ingrediënten en breng de helft van het mengsel aan op de bodem van de vorm.
In de vulling mengen we grondig alle ingrediënten behalve de bessen. We brengen de vulling aan op het losse mengsel. We verdelen de bessen over de vulling en besprenkelen de bovenkant met de andere helft van het losse mengsel. Bovenop rangschikken we plakjes boter (ongeveer 20g). We bakken op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Na het bakken laten we het afkoelen in de oven met de deur op een kier. We snijden het pas aan wanneer de taart volledig afgekoeld is.