Geweldige romige kwark- en abrikozentaart
Fantastische combinatie van zachte kwark en rijpe zoete abrikozen in licht deeg. Ongelooflijk lekker, heel eenvoudig taartje met seizoensfruit😍
Ingrediënten
Vaak
- 500 g halfgrove bloem
- 250 g kristalsuiker
- 4 stukjes ei
- 150 g yoghurt
- 3 dl melk
- 100 g boter
- 15 g bakpoeder
- 1 stukjes vanillesuiker
- 1⁄2 en zout
Vulling
- 1 kg kwark fijn
- 250 g kristalsuiker
- 1 Pakket vanillepudding
- 1 vanillesuiker
- 150 g witte yoghurt
- 800 g Abrikozen
Laatste folders
Procedure
Klop de eidooiers, suiker, vanillesuiker op. We voegen yoghurt toe en kloppen deze ook goed op. Meng ten slotte afwisselend boter, melk en bloem gemengd met bakpoeder en zout. We krijgen een mooi glad deeg, waarin we voorzichtig het eiwitschuim roeren dat we in de tussentijd ook hebben opgeklopt.
In de vulling mengen we kwark, beide suikers, yoghurt en vanillepuddingpoeder. Tot slot mengen we langzaam in de kwark de in kleinere stukjes gesneden abrikozen.
Bestrijk een bakvorm van 35x25cm met olie, bestrooi met bloem en verdeel hierover de helft van het deeg. Breng voorzichtig alle vulling aan en bedek met het resterende deeg. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45 minuten. Laat goed afkoelen na het bakken.
De cake is heerlijk, zacht, sappig en romig🙂 Kwark en abrikozen zijn een geweldige combinatie, waar maar weinig mensen aan kunnen weerstaan. Ik raad de cake ten zeerste aan, hij is ook op de tweede dag fantastisch. Ik zou zeggen dat hij zelfs nog beter is🙂 Eet smakelijk !
Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube