ADVERTENTIE

Bron :: minadezhda from Getty Images

Gezonde appelmuffins

Lekkere en gezonde appelmuffins die perfect zijn als ontbijt of tussendoortje.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 3 stuk Middelgrote appels Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 200 g Cottage kaas Toegevoegd aan
  • 2 stuk bananen Toegevoegd aan
  • 150 g Havervlokken Toegevoegd aan
  • 1 en Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • Kaneel naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Begin met het raspen van je appels en het snijden van je bananen.

2. Stap

Meng vervolgens in een kom de eieren met de kwark.

3. Stap

Voeg de geraspte appels en bananen toe en meng goed.

4. Stap

Meng in een andere kom de havermout met het bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng grondig.

ADVERTENTIE
5. Stap

Ik raad aan om het deeg ongeveer 10 minuten te laten zitten zodat de havermout het vocht kan opnemen.

6. Stap

Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak ze ongeveer 25 minuten op 180°C of tot ze goudbruin zijn. Test met een tandenstoker of ze droog zijn.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gezonde appelmuffins

Lekkere en gezonde appelmuffins die perfect zijn als ontbijt of tussendoortje.

45
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het raspen van je appels en het snijden van je bananen.

2. Stap

Meng vervolgens in een kom de eieren met de kwark.

3. Stap

Voeg de geraspte appels en bananen toe en meng goed.

4. Stap

Meng in een andere kom de havermout met het bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng grondig.

5. Stap

Ik raad aan om het deeg ongeveer 10 minuten te laten zitten zodat de havermout het vocht kan opnemen.

6. Stap

Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak ze ongeveer 25 minuten op 180°C of tot ze goudbruin zijn. Test met een tandenstoker of ze droog zijn.

Ingrediënten
3 stuk
Middelgrote appels
2 stuk
Eieren
200 g
Cottage kaas
2 stuk
bananen
150 g
Havervlokken
1 en
Bakpoeder
korrel zout
Kaneel naar smaak