Gist puddingtaart
Houd je ook van voldoende vulling in taarten en desserts? In dit puddeflechtwerk heb ik niet zuinig gedaan met de vulling.
Ingrediënten
Vaak
- 400 g Gladde speltmeel
- 1 verpakking gedroogde gist
- 200 ml melk
- 25 g Rietsuiker
- 2 pcs dooier
- 80 g boter
- 1 Artikel Zout
Vulling
- 1 verpakking chocoladepudding
- 400 ml melk
- 20 g Zoetstof
- 30 g chocolade
- 30 g boter
Laatste folders
Procedure
Eerst bereiden we de vulling voor. We koken de chocoladepudding in melk samen met zoetstof. Wanneer het dik is, voegen we de chocolade toe en roeren tot het gesmolten is. Dan voegen we ook de boter toe.
We doen de pudding in een kom, bedekken het oppervlak met folie en zetten het in de koelkast om af te koelen.
We verwarmen de melk. In de warme melk voegen we gist, suiker, gesmolten boter en dooiers toe. We roeren. We voegen gezeefde bloem en zout toe. We kneden het deeg. Ik kneedde met mijn handen. Als het deeg gekneed is, bedekken we het met een doek en laten we het een uur rijzen.
We verdelen het gerezen deeg in 2 gelijke delen.
Rol het uit tot een rechthoek, besmeer met de helft van de vulling en rol het op als een strudel. Verwerk het tweede deel van het deeg op dezelfde manier.
We vlechten de twee ontstane delen samen.
Ja, ik heb het vertaald naar een vorm voor een bisschoppelijk broodje.
Bestrijk met ei (ik heb alleen de dooier gebruikt).
We bakken 15 minuten op 180 graden. Vervolgens verlagen we de temperatuur naar 160 graden. Ik heb 25 minuten gebakken en vervolgens heb ik het brood op de bakplaat gelegd en nog 10-15 minuten laten bakken.