ADVERTENTIE
Gist puddingtaart

Gist puddingtaart

Houd je ook van voldoende vulling in taarten en desserts? In dit puddeflechtwerk heb ik niet zuinig gedaan met de vulling.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Vaak

  • 400 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 1 verpakking gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 25 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 2 pcs dooier Toegevoegd aan
  • 80 g boter Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zout Toegevoegd aan

Vulling

  • 1 verpakking chocoladepudding Toegevoegd aan
  • 400 ml melk Toegevoegd aan
  • 20 g Zoetstof Toegevoegd aan
  • 30 g chocolade Toegevoegd aan
  • 30 g boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Eerst bereiden we de vulling voor. We koken de chocoladepudding in melk samen met zoetstof. Wanneer het dik is, voegen we de chocolade toe en roeren tot het gesmolten is. Dan voegen we ook de boter toe.

2. Stap

We doen de pudding in een kom, bedekken het oppervlak met folie en zetten het in de koelkast om af te koelen.

3. Stap

We verwarmen de melk. In de warme melk voegen we gist, suiker, gesmolten boter en dooiers toe. We roeren. We voegen gezeefde bloem en zout toe. We kneden het deeg. Ik kneedde met mijn handen. Als het deeg gekneed is, bedekken we het met een doek en laten we het een uur rijzen.

4. Stap

We verdelen het gerezen deeg in 2 gelijke delen.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

Rol het uit tot een rechthoek, besmeer met de helft van de vulling en rol het op als een strudel. Verwerk het tweede deel van het deeg op dezelfde manier.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

We vlechten de twee ontstane delen samen.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
7. Stap

Ja, ik heb het vertaald naar een vorm voor een bisschoppelijk broodje.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
8. Stap

Bestrijk met ei (ik heb alleen de dooier gebruikt).

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
9. Stap

We bakken 15 minuten op 180 graden. Vervolgens verlagen we de temperatuur naar 160 graden. Ik heb 25 minuten gebakken en vervolgens heb ik het brood op de bakplaat gelegd en nog 10-15 minuten laten bakken.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Gist puddingtaart

Houd je ook van voldoende vulling in taarten en desserts? In dit puddeflechtwerk heb ik niet zuinig gedaan met de vulling.

120
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eerst bereiden we de vulling voor. We koken de chocoladepudding in melk samen met zoetstof. Wanneer het dik is, voegen we de chocolade toe en roeren tot het gesmolten is. Dan voegen we ook de boter toe.

2. Stap

We doen de pudding in een kom, bedekken het oppervlak met folie en zetten het in de koelkast om af te koelen.

3. Stap

We verwarmen de melk. In de warme melk voegen we gist, suiker, gesmolten boter en dooiers toe. We roeren. We voegen gezeefde bloem en zout toe. We kneden het deeg. Ik kneedde met mijn handen. Als het deeg gekneed is, bedekken we het met een doek en laten we het een uur rijzen.

4. Stap

We verdelen het gerezen deeg in 2 gelijke delen.

5. Stap

Rol het uit tot een rechthoek, besmeer met de helft van de vulling en rol het op als een strudel. Verwerk het tweede deel van het deeg op dezelfde manier.

6. Stap

We vlechten de twee ontstane delen samen.

7. Stap

Ja, ik heb het vertaald naar een vorm voor een bisschoppelijk broodje.

8. Stap

Bestrijk met ei (ik heb alleen de dooier gebruikt).

9. Stap

We bakken 15 minuten op 180 graden. Vervolgens verlagen we de temperatuur naar 160 graden. Ik heb 25 minuten gebakken en vervolgens heb ik het brood op de bakplaat gelegd en nog 10-15 minuten laten bakken.

Ingrediënten
Vaak
400 g
Gladde speltmeel
1 verpakking
gedroogde gist
200 ml
melk
25 g
Rietsuiker
2 pcs
dooier
80 g
boter
1 Artikel
Zout
Vulling
1 verpakking
chocoladepudding
400 ml
melk
20 g
Zoetstof
30 g
chocolade
30 g
boter