Glutenvrije maanzaadtaart
Een gezond recept voor een glutenvrije maanzaadtaart met citroenglazuur dat iedereen zal bevallen.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g Glutenvrij meel
- 100 g suiker
- 100 g boter
- 1 stukjes ei
- 1 stukjes vanillesuiker
Inhoud
- 200 g Gereedschappen
- 100 g suiker
- 200 ml melk
Citroenglazuur
- 2 stukjes citroen
- 100 g bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de glutenvrije bloem, suiker, vanillesuiker en in stukjes gesneden boter. Voeg het ei toe en meng het deeg.
Rol vaak uit en plaats in een ingevette vorm. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Bereid ondertussen de vulling voor. Meng maanzaad met suiker en melk en breng op middelhoog vuur aan de kook. Kook 10 minuten, zet dan af en laat afkoelen.
Verspreid na afkoeling de vulling gelijkmatig over het deeg en bak nog eens 20 minuten.
Terwijl de taart bakt, bereid je de citroenglazuur voor. Pers de citroenen uit en meng met poedersuiker.
Laat de afgewerkte taart volledig afkoelen, besprenkel dan met citroenglazuur. Eet smakelijk!