ADVERTENTIE

Glutenvrije maanzaadtaart

Een gezond recept voor een glutenvrije maanzaadtaart met citroenglazuur dat iedereen zal bevallen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g Glutenvrij meel Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan

Inhoud

  • 200 g Gereedschappen Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan

Citroenglazuur

  • 2 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de glutenvrije bloem, suiker, vanillesuiker en in stukjes gesneden boter. Voeg het ei toe en meng het deeg.

2. Stap

Rol vaak uit en plaats in een ingevette vorm. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven.

3. Stap

Bereid ondertussen de vulling voor. Meng maanzaad met suiker en melk en breng op middelhoog vuur aan de kook. Kook 10 minuten, zet dan af en laat afkoelen.

4. Stap

Verspreid na afkoeling de vulling gelijkmatig over het deeg en bak nog eens 20 minuten.

5. Stap

Terwijl de taart bakt, bereid je de citroenglazuur voor. Pers de citroenen uit en meng met poedersuiker.

6. Stap

Laat de afgewerkte taart volledig afkoelen, besprenkel dan met citroenglazuur. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten