ADVERTENTIE

Bron :: Pexels from Pixabay

Glutenvrije yoghurt muffins

Fantastische glutenvrije yoghurtmuffins die vooral lekker zijn voor mensen met een glutenintolerantie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 200 g Glutenvrij meel Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 120 g Suiker Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 200 ml Yoghurt Toegevoegd aan
  • 50 ml Plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 100 g Chocoladestukjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng glutenvrij meel, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

2. Stap

Klop in een andere kom de eieren los met de yoghurt, olie en vanille-extract.

3. Stap

Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de chocoladeschilfers toe.

4. Stap

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (ongeveer 2/3 van de hoogte van het muffinvormpje, zodat de muffins ruimte hebben om te rijzen) en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Nadat je de muffins uit de oven hebt gehaald, laat je ze afkoelen en kun je ze uit de vormpjes halen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Glutenvrije yoghurt muffins

Fantastische glutenvrije yoghurtmuffins die vooral lekker zijn voor mensen met een glutenintolerantie.

60
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng glutenvrij meel, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

2. Stap

Klop in een andere kom de eieren los met de yoghurt, olie en vanille-extract.

3. Stap

Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de chocoladeschilfers toe.

4. Stap

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (ongeveer 2/3 van de hoogte van het muffinvormpje, zodat de muffins ruimte hebben om te rijzen) en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten.

5. Stap

Nadat je de muffins uit de oven hebt gehaald, laat je ze afkoelen en kun je ze uit de vormpjes halen.

Ingrediënten
200 g
Glutenvrij meel
2 Artikel
Bakpoeder
korrel zout
120 g
Suiker
2 stuk
Eieren
200 ml
Yoghurt
50 ml
Plantaardige olie
1 Artikel
Vanille-extract
100 g
Chocoladestukjes