Bron :: Ruslan Khmelevsky von Pexels
Granita al Limone met ananas - Siciliaanse keuken
Op een warme zomer een paar jaar geleden ontdekte ik Siciliaans graniet. Dit verfrissende ijs, traditioneel gemaakt met fruit, suiker en water, was precies wat ik nodig had toen het 30 graden was en de zon scheen. Ik nam het recept mee naar huis en verfijnde het geleidelijk aan naar mijn voorkeuren en smaak.
Ingrediënten
- 4 groot Biologische citroenen
- 200 g suiker
- 800 ml water
- 1 ananas
- Muntblaadjes om te garneren
Laatste folders
Procedure
Pers het sap uit de citroenen. Breng het water en de suiker in een brede pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat de siroop ongeveer 5 minuten koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen en voeg het versgeperste citroensap en de geschilde en in stukjes gesneden ananas toe. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa.
Giet het mengsel in een ondiepe kom die geschikt is voor de vriezer en zet de kom in de vriezer. Wacht 30 minuten en roer het mengsel dan om de 30 minuten goed door met een vork.
Deze stap is belangrijk voor de typische korrelige consistentie van de granita. Herhaal dit proces ongeveer 3-4 uur tot de granita een licht sorbetachtige consistentie heeft.
Serveer de granita in dessertschaaltjes met muntblaadjes.