Gyros salade
Uitstekende salade
Ingrediënten
- 600 g kipfilet
- 2 en Gyros kruiden maspoma slowakije
- een beetje olie
- 1 Ijsbergsla
- 7 ingemaakte komkommers
- 1 ingeblikte maïs
- Een beetje ketchup
- 1 kleine ui
- 2 tomaat
- 1 mayonaise
- 1 witte Griekse yoghurt
- zout en peper
- 1 uitgeperst knoflookteentje
Laatste folders
Procedure
We snijden het vlees in blokjes, voegen gyros kruiden, zout, een beetje olie toe en roeren. Ik heb het 's nachts in de koelkast laten staan.
Bak het vlees op hoog vuur en laat het afkoelen.
We bereiden de dressing - mayonaise, yoghurt, geperste knoflook, zout en peper samen gemengd.
De beste effect krijgt u met een salade in een glazen kom. We plaatsen 3/4 van het vlees op de bodem, inclusief het sap. Daarop fijngehakte uien, op de uien fijngehakte zure augurken.
Op de komkommers verspreiden we uitgelekte zoete maïs, smeren we 1/2 dressing en daarop snijden we tomaten.
We sprenkelen er gewoon een beetje ketchup op in zigzag en daarbovenop snijden we ijsbergsla in dunnere reepjes.
We zetten de resterende dressing bovenop en tenslotte 1/3 van het vlees.