Bron :: Pixabay: ivabalk
Hartig goulash stoofpot recept
Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.
Ingrediënten
- 500 Gram Rundergoulash
- 2 Uien
- 3 aaseter
- 2 teentjes knoflook
- 3 Aardappelen
- 2 Paprika
- 500 ml Vleesbouillon
- 3 Tablespoon Paprikapoeder
- Zout, peper
- 2 Tablespoon olie
- 1 Kan Tomaten, fijngehakt
Laatste folders
Procedure
Om goulashstoofpot te maken, moet je eerst het vlees bereiden. Hierbij is het belangrijk om het vlees in gelijke blokjes te snijden, zodat het gelijkmatig gaart. Kruid de rundergoulash vervolgens met zout en peper.
Verhit de pan en voeg de olie toe. Wanneer de olie heet is, voeg je het vlees toe en bak je het rondom bruin. Er ontstaat een mooi korstje dat later de speciale smaak aan de goulash geeft.
Pel nu de uien en knoflook en snijd ze fijn. Was en maak de wortels en paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze ook in blokjes.
Voeg de groenten toe aan het vlees en roerbak 5 minuten.
Voeg vervolgens het paprikapoeder toe en bak kort mee. Het is belangrijk om het paprikapoeder niet te lang te roosteren, anders kan het bitter worden.
Voeg nu de gehakte tomaten en de vleesbouillon toe. Roer alles goed door elkaar en laat het stoofpotje dan ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen. Roer af en toe tussendoor.
Breng de goulashstoofpot ten slotte opnieuw op smaak en voeg indien nodig zout en peper toe. Haal dan de pan van het vuur en laat de stoofpot 5 minuten rusten.
Ik serveer de goulashstoofpot graag met vers brood. Maar het smaakt ook heel goed met rijst of noedels. Eet smakelijk!
Dit recept is precies goed voor gezellige winteravonden. Het is ook ideaal als je veel gasten hebt of gewoon een makkelijk te bereiden gerecht nodig hebt. En het beste is: de goulash stoofpot smaakt de volgende dag nog lekkerder!