Bron :: Tatiana Volgutova from Getty Images
Haverkoekjes zonder bloem
Deze havermoutkoekjes zonder bloem zijn mijn favoriete recept dat ik heb aangepast naar mijn eigen recept. De koekjes zijn geweldig als gezond tussendoortje en bevatten geen gewone bloem.
Ingrediënten
- 2 mokken Havermout
- 3 stuk rijpe bananen
- 1⁄2 mok Gehakte noten
- 1⁄2 lepels Kaneel
- 1⁄4 lepels Zouten
- 1⁄4 mok Honing
- 1⁄4 mok Plantaardige olie
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Het is heel belangrijk om de voorbereide bakplaat te gebruiken zodat de koekjes niet verbranden.
Doe de havermout in een kom. Hier raad ik aan om fijne havermout te gebruiken, dat geeft de koekjes een betere textuur.
Voeg gehakte noten, kaneel, zout, honing en olie toe en meng grondig.
Pureer de bananen met een vork en voeg toe aan het mengsel. Wees niet bang om echt rijpe bananen te gebruiken - hoe rijper de bananen, hoe zoeter de koekjes.
Meng alles goed om de ingrediënten te combineren en een deeg te vormen.
Verdeel het deeg op de bakplaat in 15 stukken en vorm er koekjes van. Ik gebruik hier meestal een ijsschep om de koekjes even groot te maken.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes goudkleurig zijn. Zodra ze uit de oven zijn, laat je ze een paar minuten rusten op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.