Bron :: manyakotic from Getty Images
Heerlijke appeltaart
Deze appeltaart is een van mijn favoriete toetjes die ik ooit heb gemaakt. Ik heb het recept geërfd van mijn oma en in de loop der jaren heb ik het onderzocht en aangepast tot ik dit resultaat bereikte - een perfect zoete en smaakvolle taart vol appel- en kaneelsmaak.
Ingrediënten
- 4 stuk Grote appels
- 225 g Gladde bloem
- 225 g Bloemsuiker
- 225 g Boter
- 4 stuk Groot ei
- 1 Lepels Kaneel
- 1 Lepel Bakpoeder
- korrel zout
- 2 Lepels Gehakte noten (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Maak dan een ronde taartvorm van 26 cm klaar, vet hem in met boter en bestuif hem met bloem.
Maak de appels schoon, schil ze en snijd ze in dunne plakjes of rasp ze.
Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Ik gebruik vaak notenkaneel als ik dat bij de hand heb.
Klop in een andere kom de boter met de eieren romig en voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe.
Voeg als laatste de appels en noten, indien gebruikt, toe aan het beslag. Roer voorzichtig om alle ingrediënten te combineren.
Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi hem dan met suiker.