Bron :: Pixabay: adoproducciones
Hete knapperige kruidige kipsalade
Dit recept heeft de perfecte balans tussen hitte en smaak, met sappige gegrilde kip die een rijke diepte toevoegt aan het algehele smaakpalet.
Ingrediënten
- 4 Kipfilets zonder bot zonder vel
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tbls Rode pepervlokken (aangepast aan voorkeur)
- 1⁄2 Kop pittige saus
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 Grote Romeinse sla, fijngesneden
- 1 Middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 1 Middelgrote komkommer, in blokjes gesneden
- 1⁄2 Kop Kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 ingeblikt Zoete maïs, uitgelekt en gespoeld
- 1⁄2 Kop Cilantroblaadjes
- Sap van een limoen
- 1 Avocado, in plakjes gesneden (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Begin met het kruiden van de kipfilets met olijfolie, rode pepervlokken, hete saus, zout en peper. Zorg ervoor dat je elke kipfilet gelijkmatig bedekt en laat minstens 15 minuten marineren in de koelkast.
Terwijl de kip marineert, kun je beginnen met het maken van de salade. Dit is ook een goed moment om je salade-ingrediënten op kamertemperatuur te laten komen. Ik heb altijd gemerkt dat salade het lekkerst smaakt als de ingrediënten niet te koud zijn.
Combineer in een grote kom de gehakte sla, gesneden uien, in blokjes gesneden komkommers, gehalveerde cherrytomaatjes, zoete maïs en koriander. Roer alles door elkaar tot het gecombineerd is.
Grill je gemarineerde kip op middelhoog vuur tot hij niet meer roze is in het midden, ongeveer 6-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Gebruik een thermometer om er zeker van te zijn dat de kip perfect gaar is. Je moet streven naar een interne temperatuur van 165 graden F.
Als de kip een beetje is afgekoeld, snijd je hem in dunne reepjes. Voeg de kip, limoensap en avocadoplakjes toe aan de slakom. Gooi alles nog een keer om.
Je pittige kipsalade is nu klaar om opgediend te worden. Je kunt er het beste meteen van genieten, maar als je restjes hebt, zijn ze een uitstekende lunch voor de volgende dag als je ze goed bewaart in de koelkast. Zorg ervoor dat de avocado's goed afgesloten zijn, zodat ze niet bruin worden.