Bron :: Freepik
Hoe maak je de basis Graham Cracker taartkorst
De Graham Cracker taartkorst is een eenvoudig, veelzijdig en heerlijk recept. De perfecte balans van zoete en boterachtige smaken past perfect bij elke vulling die je kiest.
Ingrediënten
- 11⁄2 kopjes Fijngemalen graham crackers
- 0.3 Kop Witte suiker (Je kunt dit aanpassen afhankelijk van hoe zoet je graham crackers en je vulling zijn)
- 6 tbls Ongezouten boter, gesmolten (gezouten boter werkt ook, maar ongezouten geeft je meer controle over de uiteindelijke smaak)
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden Celsius. Deze stap is nodig om ervoor te zorgen dat je korst gelijkmatig bakt.
Maal je graham crackers fijn met een keukenmachine of door ze in een zakje met ritssluiting te doen en er met een deegroller overheen te rollen tot ze fijngemalen zijn. De consistentie van de kruimels zal de gladheid van je uiteindelijke korst bepalen, met fijnere kruimels resulterend in een gladdere korst.
Meng de fijngemalen graham cracker kruimels en de suiker in een kom. Voeg na het mengen de gesmolten boter toe en roer tot de kruimels goed bedekt zijn. De consistentie moet lijken op nat zand.
Druk het mengsel in de bodem en zijkanten van een taartvorm of springvorm en probeer een gelijkmatige dikte te krijgen. Gebruik de achterkant van een lepel of een maatbeker om stevig aan te drukken. Het doel is dat de korst bij elkaar blijft, dus wees niet bang om stevig aan te drukken.
Bak de korst 8-10 minuten of tot ze licht goudbruin is. Ik raad aan om na ongeveer 7 minuten te controleren om te voorkomen dat je te lang bakt, want de randen kunnen te donker worden als je ze te lang laat staan. Zodra de korst klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt.