Bron :: Pixabay: galyafanaseva
Hoe maak je je eigen Hokkaido pompoensoep in de herfst?
Pompoensoep uit Hokkaido is een herfstige lekkernij die ik elk jaar met veel plezier klaarmaak. Het vereenvoudigde proces - inclusief het niet schillen van de pompoen - maakt de soep tot een absolute favoriet tijdens de koelere maanden. Hij is niet alleen lekker en gezond, maar ook leuk om te maken - een echte traktatie voor de smaakpapillen.
Ingrediënten
- 1 Hokkaido pompoen
- 2 gemiddelde grootte Uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 aaseter
- 1 l groentebouillon
- 200 ml Crème
- 2 Tablespoon olijfolie
- Zout, peper
- 1 Theelepel Pompoenpitolie (optioneel)
- Pompoenpitten voor garnering
Laatste folders
Procedure
Om het Hokkaido pompoensoep recept te maken, snijd je de Hokkaido pompoen doormidden en verwijder je de zaden met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in grote stukken. Het mooie van Hokkaido pompoenen is dat de schil eetbaar is en niet verwijderd hoeft te worden - deze wordt zacht tijdens het koken en is een extra bron van voedingsstoffen.
Pel vervolgens de uien en knoflooktenen en snijd ze fijn. Schil ook de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en wortels. Ik raad aan om de uien ongeveer 5 minuten te bakken tot ze doorschijnend zijn voordat je de knoflook toevoegt - op deze manier verbrandt de knoflook niet en ontwikkelt het een lekker aroma.
Voeg dan de pompoenstukjes toe en bak een paar minuten. Voeg dan de groentebouillon toe en laat de groenten ongeveer 20 minuten sudderen tot de Hokkaido pompoen en wortels zacht zijn.
Haal de soep van het vuur zodra de groenten zacht zijn en pureer fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
Sprenkel voor het opdienen een paar druppels pompoenpitolie over de Hokkaido pompoensoep en garneer met pompoenpitten.