Bron :: Freepik
Hoe maak je mini-meringues
Deze mini-meringues zijn perfecte hapklare traktaties die knapperig zijn aan de buitenkant en licht en luchtig aan de binnenkant; pure zoete verrukking!
Ingrediënten
- 4 Grote eiwitten
- 1 Kop Griessuiker
- 1⁄2 theelepel Van puur vanille-extract
- 1⁄2 theelepel Room van tandsteen
- Optioneel: voedselkleurstof
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 135°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Ik vind perkamentpapier het beste om plakken te voorkomen, vergeleken met folie of ingevette vellen.
Doe het eiwit in een schone, droge mengkom (bij voorkeur roestvrij staal of glas) en zorg ervoor dat er absoluut geen dooier of stukjes schil in zitten. Dit is cruciaal om een goede, stijve meringue te krijgen.
Klop de eiwitten op lage snelheid. Zodra ze schuimig worden (als een bubbelbad), voeg je de wijnsteenroom toe. Dit helpt de eiwitten te stabiliseren en hun vorm te behouden tijdens het bakken. Blijf kloppen op hoge snelheid tot zich zachte pieken vormen.
Voeg geleidelijk de suiker toe, één eetlepel per keer, en klop goed na elke toevoeging. Dit geeft de meringues hun glanzende afwerking. Zodra alle suiker is toegevoegd, klop je tot zich stijve pieken vormen. Deze pieken blijven in de oven goed en creëren de perfecte meringuetextuur.
Voeg het vanille-extract en de optionele voedselkleurstof toe en vouw voorzichtig. Denk eraan, wees voorzichtig. We hebben hard gewerkt om die luchtige textuur te creëren en we willen het niet laten leeglopen!
Laat met twee lepels of een spuitzak met een rond spuitmondje kleine toefjes meringue op de voorbereide bakplaten vallen.
Plaats de vellen in de oven en bak ze ongeveer 45 minuten, of tot de meringues knapperig en droog zijn. Houd de deur een beetje op een kier met een houten lepel. Dit voorkomt barsten en geeft een betere textuur.
Eenmaal gebakken, zet je de oven uit en laat je de meringues afkoelen. Het is een langzaam proces, maar het is het wachten waard. Geloof me, ze er eerder uithalen kan leiden tot een plakkerige puinhoop.
Eenmaal afgekoeld bewaar je ze in een luchtdichte verpakking. Ze zouden tot een week vers moeten blijven, maar ik heb ze nog niet zo lang zien staan met mijn gasten in de buurt!