Bron :: Pixabay: Catkin
Huisgemaakt aardappelbrood
Dit recept voor aardappelbrood is eenvoudig en gemakkelijk thuis te bereiden.
Ingrediënten
- 500 g gewoon meel
- 2 stukjes Aardappelen
- 1 stukjes Droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1 Theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 250 ml Warm water
Laatste folders
Procedure
Kook de aardappelen in gezouten water. Als ze klaar zijn, giet het water af en pureer de aardappelen. Laat het afkoelen.
In een kom mengen we bloem, gist, suiker en zout. Daarna voegen we olie toe, afgekoelde aardappelpuree en warm water. We mengen het mengsel tot het glad en veerkrachtig is.
We laten het vaak op een warme plaats onder de theedoek rijzen voor twee uur, of totdat het in volume verdubbelt.
We vouwen het deeg vaak op een met bloem bestoven bord en vormen een brood. We leggen het op een bakplaat bekleed met bakpapier. We kunnen het bestrooien met sesamzaad of vlokken en maken met een mes fijne insnijdingen in de bovenkant.
Bak op een temperatuur van 180 °C gedurende 40-50 minuten. Het brood moet goudbruin zijn en je zou een hol geluid moeten horen als je erop klopt.
Na het bakken laten we het brood afkoelen op een rooster.