Bron :: Pexels from Pixabay
Huisgemaakte Italiaanse pasta met pesto
Dit recept voor zelfgemaakte Italiaanse pasta met pesto is een van mijn favoriete gerechten dat meerdere keren per maand op onze tafel belandt. Ze zijn smaakvol, vol van smaak en snel en gemakkelijk te bereiden.
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 150 g Basilicumpesto
- 150 g kerstomaten
- 2 kruidnagel Knoflook
- zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas om te raspen
Laatste folders
Procedure
Kook de spaghetti in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar ik raad altijd aan om de spaghetti ongeveer een minuut korter te koken dan de tijd die op de verpakking staat.
Terwijl de pasta kookt, bak je de knoflookteentjes die je eerder in dunne plakjes hebt gesneden in een pan met olijfolie.
Voeg de doormidden gesneden kerstomaatjes toe als ze goudbruin beginnen te kleuren.
Bak even en voeg dan de pesto toe. Je kunt elke pesto gebruiken die je bij de hand hebt. Ik gebruik meestal basilicumpesto, een klassieker die nooit mislukt.
Verwarm de pesto met de knoflook en tomaten nog een paar minuten, 2-3 minuten, zodat de pesto wat zachter wordt en zich vermengt met de knoflook en tomaten. Voeg dan de gekookte en goed uitgelekte pasta toe en meng alles door elkaar. Als je denkt dat het te droog is, kun je een beetje van het water toevoegen waarin de pasta gekookt is.