ADVERTENTIE

Huisgemaakte peperkoekjes

Uitstekend recept voor peperkoekjes

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 500 g Extra speciaal gladde bloem Toegevoegd aan
  • 250 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Natriumbicarbonaat Toegevoegd aan
  • 1 peperkoek kruiden Toegevoegd aan
  • 1 el cacao Toegevoegd aan
  • 15 dkg Tekst Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel suiker/honing Toegevoegd aan
  • 3 ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We verwerken alle poedervormige ingrediënten en palmarine in een kom tot een kruimelige deeg en voegen dan honing en eieren toe.

2. Stap

We zullen het deeg met de hand tot een brood verwerken. Het zal nogal kleverig zijn omdat er honing in zit. Lichtjes bestrooien met gladde bloem, bedekken met folie en 24 uur in de koelkast laten staan.

3. Stap

Na een rustperiode rollen we het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 4-5 mm en snijden we het met vormpjes uit.

4. Stap

Tip- om te voorkomen dat je deegvormpjes blijven plakken, bestuif elk vormpje met bloem voordat je ze uitsteekt.

5. Stap

We zetten het op een met papier beklede bakplaat en bakken in een voorverwarmde oven op 170C ongeveer 10-12 minuten. Let op, bak ze niet te lang, anders worden ze knapperig en niet zacht. Na het bakken bestrijken we ze nog warm met een geklopt ei. Ze zullen mooi glanzend zijn.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten