Huisgemaakte peperkoekjes
Uitstekend recept voor peperkoekjes
Ingrediënten
- 500 g Extra speciaal gladde bloem
- 250 g bloemsuiker
- 1 theelepel Natriumbicarbonaat
- 1 peperkoek kruiden
- 1 el cacao
- 15 dkg Tekst
- 3 eetlepel suiker/honing
- 3 ei
Laatste folders
Procedure
We verwerken alle poedervormige ingrediënten en palmarine in een kom tot een kruimelige deeg en voegen dan honing en eieren toe.
We zullen het deeg met de hand tot een brood verwerken. Het zal nogal kleverig zijn omdat er honing in zit. Lichtjes bestrooien met gladde bloem, bedekken met folie en 24 uur in de koelkast laten staan.
Na een rustperiode rollen we het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 4-5 mm en snijden we het met vormpjes uit.
Tip- om te voorkomen dat je deegvormpjes blijven plakken, bestuif elk vormpje met bloem voordat je ze uitsteekt.
We zetten het op een met papier beklede bakplaat en bakken in een voorverwarmde oven op 170C ongeveer 10-12 minuten. Let op, bak ze niet te lang, anders worden ze knapperig en niet zacht. Na het bakken bestrijken we ze nog warm met een geklopt ei. Ze zullen mooi glanzend zijn.