Bron :: Master_Video from Getty Images
Huisgerookte worst
De perfecte zelfgerookte worst die beter smaakt dan worst uit de winkel.
Ingrediënten
- 2 kg Van varkensvlees
- 200 g Spek
- 3 el Zouten
- 2 el Gemalen rode peper
- 1 en Gemalen zwarte peper
- 5 kruidnagel Knoflook
- 1 m Darmen voor worsten
- water
Laatste folders
Procedure
Eerst moet het vlees worden ontdaan van pezen en in kleinere stukken worden gesneden. Maal het vervolgens samen met het spek fijn met een vleesmolen. Kies de grofste schijf zodat de worst niet te zacht wordt. Dunne worst droogt sneller uit bij het roken en kan taai zijn.
Voeg de door een pers geperste teentjes knoflook toe aan het vleesmengsel. Voeg zout en paprikapoeder toe, meng goed en laat minstens 24 uur rusten in de koelkast.
Maak de tweede dag de darmen klaar voor de vulling. Vul ze met het vleesmengsel met behulp van de vleesvullers. Let op dat je ze niet te vol doet, want dan kunnen de darmen breken.
Bind de hoed stevig vast. Doe hem vervolgens in een pan met water en kook hem 1,5 uur. Laat de worst afkoelen zodra hij gaar is.
Rook het tot slot op laag vuur (70-80°C) gedurende 2-3 uur tot het een mooie goudbruine kleur heeft.