Bron :: Pixabay: mrpizzamandc
Indiase krokant gebakken kip drumsticks
Er gaat niets boven het proeven van de heerlijke lagen Indiase kruiden die sappig in het krokante omhulsel van de kip zitten!
Ingrediënten
- 500 gms Van kippenbouten
- 2 kopjes Plantaardige olie om te bakken
- 1 Kop Bloem voor alle doeleinden
- 1⁄4 Kop Van maïzena
- 1 Kop Van karnemelk
- 2 lepels Gember-knoflookpasta
- 1 theelepel Kurkumapoeder
- 2 lepels Van Cayennepeper
- 1 theelepel Van garam masala
- Zout naar smaak
Laatste folders
Procedure
Meng eerst de gember-knoflookpasta, kurkumapoeder, cayennepeper, garam masala en zout in een kom. Deze specerijen geven de kip zijn unieke Indiase smaak en het is essentieel dat je er geen weglaat.
Voeg de kipdrumsticks toe aan het kruidenmengsel en zorg ervoor dat de drumsticks goed bedekt zijn. Marineer de kip minstens 30 minuten. Hoe langer je de kip marineert, hoe beter de smaken worden opgenomen.
Na het marineren doop je elke drumstick in de karnemelk en rol je hem vervolgens in een mengsel van bloem en maïzena. De karnemelk helpt om de kip malser te maken, terwijl de combinatie van bloem en maïzena de kip knapperig maakt.
Verhit de plantaardige olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is voordat je de kip toevoegt om een klef resultaat te voorkomen. Een goede indicatie is wanneer een klein druppeltje beslag sist en naar de bovenkant stijgt.
Leg nu de stukken kip voorzichtig in de hete olie en bak tot ze goudbruin kleuren. Probeer de pan niet te vol te doen; bak indien nodig in batches om een gelijkmatige garing te garanderen.
Zodra de kip perfect gebakken is, haal je de stukken eruit en laat je ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Serveer je Indiase Gebakken Kip warm, met daarbij pittige tamarindechutney of een yoghurtraita voor een compleet Indiaas feestmaal.