ADVERTENTIE
Bron :: margouillatphotos from Getty Images
Italiaanse appelcake
Een smakelijke en lichte Italiaanse taart, vol met appels, kaneel en suiker. Dit recept is ideaal voor elke gelegenheid.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
Vaak
- 250 g gewoon meel
- 125 g boter
- 1 stukjes Groot ei
- 100 g suiker
- 1 theelepel Bakpoeder
Inhoud
- 1 kg Appels
- 50 g boter
- 2 theelepels Kaneel
- 150 g suiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Bereid het deeg voor. Meng bloem, boter, ei, suiker en bakpoeder tot een gladde massa en laat het in de koelkast rusten.
2. Stap
Bereid de vulling voor. Bak de gesneden appels in boter, voeg kaneel en suiker toe en laat afkoelen.
3. Stap
Rol het deeg vaak uit en leg het in een ingevette vorm. Leg de appelvulling op het deeg.
4. Stap
Bak in een voorverwarmde oven op 180°C ongeveer 45 minuten, tot de taart mooi goudbruin is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.