ADVERTENTIE

Bron :: margouillatphotos from Getty Images

Italiaanse appelcake

Een smakelijke en lichte Italiaanse taart, vol met appels, kaneel en suiker. Dit recept is ideaal voor elke gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Vaak

  • 250 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Groot ei Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan

Inhoud

  • 1 kg Appels Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Kaneel Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Bereid het deeg voor. Meng bloem, boter, ei, suiker en bakpoeder tot een gladde massa en laat het in de koelkast rusten.

2. Stap

Bereid de vulling voor. Bak de gesneden appels in boter, voeg kaneel en suiker toe en laat afkoelen.

3. Stap

Rol het deeg vaak uit en leg het in een ingevette vorm. Leg de appelvulling op het deeg.

4. Stap

Bak in een voorverwarmde oven op 180°C ongeveer 45 minuten, tot de taart mooi goudbruin is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten