Bron :: caoyu36 for Getty Images
Japanse biscuitjes bakken
De Japanse sponscake is een soort cake die wordt gemaakt van de eenvoudigste ingrediënten, maar een prachtig eindresultaat oplevert. Het vereist precisie en geduld, maar het eindresultaat is het zeker waard. Japanse sponscake lijkt qua textuur en uiterlijk op cheesecake.
Ingrediënten
- 6 Eieren (gescheiden in eiwit en eigeel)
- 60 g suiker
- 60 ml melk
- 40 g Bloem voor alle doeleinden
- 20 g maïszetmeel
- 50 g boter
- 1 Theelepel vanille-essence
- korrel zout
- bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Om Japanse cakejes te maken, meng je eerst de eierdooiers en suiker in een mengkom. Ik voeg de suiker graag beetje bij beetje toe voor een betere integratie.
Smelt vervolgens de boter in de magnetron en voeg deze samen met de melk en het vanille-extract toe aan het eigeel-suikermengsel.
Meng de bloem en de maïzena apart en zeef ze vervolgens door het bovenstaande mengsel. Zeven is heel belangrijk, het garandeert een heel luchtige cake.
Klop nu de eiwitten stijf. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen, zo worden ze lekker luchtig. Voeg dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan de cakemix en zorg ervoor dat het beslag niet leegloopt.
Giet het cakemengsel in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 40-50 minuten op 160 graden Celsius. Houd de cake tijdens het bakken in de gaten - als hij te snel bruin wordt, dek je hem af met aluminiumfolie.
Zodra de Japanse cake gaar is, draai je de cake op een rooster en laat je hem volledig afkoelen. Bestrooi de cake tot slot met poedersuiker en serveer.