Kalfsgehaktballetjes
Een geweldig recept doorgegeven door generaties
Ingrediënten
- 11⁄2 kg Kalfsschouder
- 500 g Stukje eendenlever
- 1 kg Kalfsvlees kalkoenbotten voor bouillon
- zout en peper
- nootmuskaat
- Rozemarijn
- 100 g boter
- 70 g Meel glad
- 1 dcl Witte droge wijn
- 1 l Kalfsbouillon
- 150 ml Smetana
- 2 stukjes laurierblad
Laatste folders
Procedure
Doe in een kom het gehakte kalfsschoudervlees, de schoongemaakte en fijngehakte eendenlever en de morek van de gekookte kalfsbotten allemaal goed gemengd of fijngehakt, gepeperd en gezouten.
Uit dit mengsel worden burgers of balletjes gemaakt die in boter tot goud worden gebakken.
Het wordt vervolgens toegevoegd aan een zachte romige saus die op deze manier is bereid.
We smelten boter, voegen een laurierblad toe, een eetlepel bruine suiker die we licht laten karamelliseren in de boter, bestrooien met bloem en mengen grondig. daarna gieten we droge wijn en kalfsbouillon.
We mengen en koken tot het glad is, dan verzachten we het met room en kruiden we het met verse rozemarijn en bieslook, nootmuskaat en zout.
Giet de saus over de schnitzels en laat ze ongeveer 15 minuten langzaam op het fornuis trekken.
We serveren met griesmeelnoedels van geblakerd deeg en verse kruiden.