Bron :: foxysgraphic from Canva
Kapustová polévka z růžičkové kapusty
Tato polévka je plná chutí a velmi výživná. Je ideální pro chladné zimní večery nebo jako lehký oběd. Díky růžičkové kapustě a mrkve je bohatá na vitamíny a vlákninu, takže je nejen chutná, ale i zdravá.
Ingrediënten
- 300 g Rozenkool
- 2 stukjes Wortelen
- 1 stukjes De Ui
- 2 theelepels olijfolie
- 1 Kop Groentebouillon
- 1 theelepel Zout
- 11⁄2 theelepels Versgemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Was en droog de rode kool. Schil de wortels en ui.
Op een pan verwarmen we olijfolie en bakken er de uien in die we in dunne reepjes hebben gesneden.
We voegen spruitjes en dun gesneden wortelen toe en bakken tot goudbruin.
We voegen de bouillon toe en koken het gedekt op een laag vuur voor ongeveer 20 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
We gieten alles in de blender en mixen tot het glad is.
We voegen zout en peper naar smaak toe. Als de soep te dik is, kunnen we deze verdunnen met bouillon.
Serveer warm met geroosterd brood.