ADVERTENTIE

Bron :: rimmabondarenko from Canva

Karamel likeur

Recept voor een heerlijke karamellikeur waar je samen met vrienden van kunt genieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 1 liter wodka Toegevoegd aan
  • 350 gram Witte suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
  • 150 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 12 en Zouten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Doe eerst de suiker in een steelpannetje en los het langzaam op laag vuur op.

2. Stap

Wanneer de suiker volledig is opgelost en een mooie goudbruine kleur heeft, voeg je de slagroom toe. Roer voorzichtig door.

3. Stap

Snijd het vanillestokje in de lengte door en strooi de zaadjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de karamel. Voeg vervolgens het zout toe.

4. Stap

Giet vervolgens de wodka erbij als het mengsel helemaal gemengd en glad is. Roer alles goed door en haal van het vuur.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat volledig afkoelen en giet dan in de fles. Sluit af en bewaar op een donkere, koele plaats gedurende twee weken om de likeur te laten rijpen. Het is belangrijk om te wachten tot de karamel volledig is opgelost en de likeur zijn definitieve smaak heeft gekregen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Karamel likeur

Recept voor een heerlijke karamellikeur waar je samen met vrienden van kunt genieten.

30
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Doe eerst de suiker in een steelpannetje en los het langzaam op laag vuur op.

2. Stap

Wanneer de suiker volledig is opgelost en een mooie goudbruine kleur heeft, voeg je de slagroom toe. Roer voorzichtig door.

3. Stap

Snijd het vanillestokje in de lengte door en strooi de zaadjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de karamel. Voeg vervolgens het zout toe.

4. Stap

Giet vervolgens de wodka erbij als het mengsel helemaal gemengd en glad is. Roer alles goed door en haal van het vuur.

5. Stap

Laat volledig afkoelen en giet dan in de fles. Sluit af en bewaar op een donkere, koele plaats gedurende twee weken om de likeur te laten rijpen. Het is belangrijk om te wachten tot de karamel volledig is opgelost en de likeur zijn definitieve smaak heeft gekregen.

Ingrediënten
1 liter
wodka
350 gram
Witte suiker
1 stuk
vanillestokje
150 ml
Slagroom
12 en
Zouten