Bron :: maxlashcheuski from Canva
Karamelcrème
Recept voor karamelcrème, die kan worden gebruikt als vulling voor pannenkoeken, bij pudding of desserts. Ik maak het vaak voor familiefeesten en het is altijd een favoriet. Ik hou van het subtiele karamelaroma en de volle smaak die zowel zoet als licht bitter is.
Ingrediënten
- 200 g Suiker
- 60 ml Wateren
- 500 ml Slagroom
- 1 Lepel Vanille-extract
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorbereiden van alle ingrediënten, want het kookproces kan vrij snel gaan en je moet het fornuis niet verlaten.
Doe de suiker en het water in een steelpan van minstens 2 liter en kook dit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en het mengsel bruin begint te worden.
Doe ondertussen de slagroom in een andere steelpan en verwarm deze op laag vuur. Zodra de karamel de juiste kleur heeft, zet je het vuur lager en giet je voorzichtig de hete room erbij. Wees voorzichtig, het mengsel kan heftig spetteren.
Voeg het vanille-extract toe en roer tot de karamel is opgelost in de room en het mengsel glad is.