Bron :: FB: Varenie je radosť
Kastanjedessert
Kastanjedessert is een heerlijke en zoete traktatie voor alle liefhebbers van zoete desserts.
Ingrediënten
Deeg:
- 5 stukjes Eiwit
- 7 el kristalsuiker
- 5 stukjes Eidooier
- 2 stukjes vanillesuiker
- 50 ml lauw water
- 50 ml olie
- 3 el cacao
- 5 el halfgrove bloem
- 1⁄2 stukjes Bakpoeder
- korrel zout
Crème:
- 300 ml melk
- 1 bal Gouden korenaar
- 1 stukjes vanillesuiker
- 120 g Zachte boter
- 2 el bloemsuiker
- 400 g kastanjepuree
Gereedschap
- 500 ml Slagroom
- jam
Laatste folders
Procedure
We doen de eiwitten in een kom, voegen een snufje zout toe en kloppen tot schuim.
Voeg ongeveer halverwege het kloppen 2 eetlepels kristalsuiker toe.
In een andere kom doen we de eidooiers, kristalsuiker en kloppen tot schuim. Geleidelijk gieten we lauw water met olie erin.
We voegen cacao, halfvolkorenmeel en bakpoeder toe. We roeren en voegen ten slotte geklopte eiwitten toe.
We gieten het mengsel vaak op een bakplaat en bakken het in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende ongeveer 15 minuten.
Kastanjecrème: in melk mengen we Gouden Graan, voegen er suiker aan toe en koken een dikke pudding.
We bedekken het met folie en laten het afkoelen.
In een kom mengen we de zachte boter met poedersuiker.
Voeg geleidelijk de afgekoelde pudding toe.
Voeg daarna de kastanjepuree toe.
We smeren de afgekoelde cake in met jam en room.
Verspreid de slagroom op de top en laat de kastanjedessert in de koelkast opstijven.