Bron :: YelenaYemchuk from Getty Images
Kerst vissoep
Ik heb dit recept voor kerstvissoep al ontelbare keren gemaakt, het is een traditioneel en essentieel onderdeel van onze kerstvakantie.
Ingrediënten
- 1 kg Vissenkoppen en graten
- 2 stuk Wortelen
- 2 stuk Peterselie
- 1 stuk De Ui
- 3 zrnka Paprika
- 3 stuk Kruidnagels
- laurierblad
- 100 ml Witte wijn
- zout
- 2 l Wateren
Laatste folders
Procedure
Was de vissenkoppen en graten grondig en doe ze in een grote pan.
Voeg geschilde en fijngehakte wortels en peterselie, ui, peper, kruidnagels, laurier, zout en water toe. Dek af en laat ongeveer 1½ uur langzaam koken.
Zeef de bouillon vervolgens door een fijne zeef en doe hem terug in een schone pan.
Voeg de witte wijn toe en roer. Ik geef hier de voorkeur aan een halfdroge wijn, maar ik laat de soep koken om de alcohol uit de wijn te laten verdampen. Zo krijgt de soep een zachtere en verfijndere smaak.
De kerstvissoep is klaar, je hoeft hem alleen nog maar op te dienen. Je kunt het op smaak brengen met zout.