Bron :: vm2002 from Canva
Kerstcake met kaneel
Recept voor een eenvoudige kerstcake met kaneel en fruit.
Ingrediënten
- 250 g Gewoon meel
- 170 g Boter
- 100 g Poedersuiker
- 3 stuk Eieren
- 1 lepel Bakpoeder
- korrel zout
- 2 lepels Gemalen kaneel
- Sap en geraspte citroenschil
- 200 g Gemengd fruit
Laatste folders
Procedure
Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en zout goed door elkaar. Ik doe dit meestal in een keukenmachine, maar het kan ook met de hand.
Het deeg moet zacht en glad zijn, niet plakkerig. Als het te stijf is, voeg dan een beetje melk toe. Als het te lopend is, een beetje bloem toevoegen.
Laat het deeg ongeveer een uur rusten op een koele plaats.
Voeg dan de kaneel, citroenschil en het sap toe. Je kunt ook sinaasappelsap en -rasp gebruiken voor een andere smaakvariatie.
Roer tot slot het gehakte fruit erdoor. Maar let op, niet al het fruit heeft dezelfde consistentie en kan het deeg vochtig maken, dus daar houd ik rekening mee bij het kiezen en bereiden.
Breng het deeg over in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak ongeveer 35-45 minuten op 180°C, maar test met een satéprikker of de cake gaar is.