Bron :: etorres69 from Getty Images
Kerstchocolade panettone cake
Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.
Ingrediënten
- 500 g Meel
- 100 g Van kristalsuiker
- 150 g Boter
- 200 ml Melk
- 50 g gist
- korrel zout
- 200 g Chocolade
- 2 stuk Eieren
- 100 g Gemalen noten
- Snufje kardemom
- 1⁄2 lepels Kaneel
- Citroenschil
- Sinaasappelschil
Laatste folders
Procedure
Maak eerst de zuurdesem starter. Voeg gist, 1 eetlepel suiker en een snufje bloem toe aan de melk. Meng goed en laat 10 minuten rijzen.
Doe de bloem in een grote kom, voeg de zuurdesem starter, resterende suiker, gesmolten boter, eieren, geraspte citroen en sinaasappelschil, kardemom en kaneel toe. Meng het mengsel en kneed het deeg. Ook al lijkt het deeg plakkerig, geen paniek. Zet het na enige tijd opzij en laat het ongeveer een uur rijzen tot het is aangekomen.
Hak ondertussen de chocolade en noten in kleine stukjes. Voeg de chocolade en noten toe aan het beslag en kneed opnieuw.
Doe het deeg in de panettonevorm en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.