ADVERTENTIE

Bron :: canva

Kerststol plakje

Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 3 db ei Toegevoegd aan
  • 200 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Pakket Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel cacao Toegevoegd aan
  • 200 g Gemalen noten Toegevoegd aan
  • 200 g perzik conserven Toegevoegd aan
  • 200 g Pure chocolade Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

118 min.
1. Stap

Bereiding: zeef de bloem in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de perzikjam en chocolade. Hak de chocolade in kleine blokjes. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn, wat normaal is, het is de enige manier om het echt lekker te maken.

2. Stap

Bakken: verdeel het deeg in drie gelijke delen en rol ze dun uit. Leg de vellen op elkaar en verdeel de perzikjam ertussen. Als de drie lagen op elkaar liggen, plaats je het geheel minstens een half uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.

3. Stap

Om te serveren: laat afkoelen wanneer je klaar bent, smelt dan de pure chocolade en bedek de bovenkant met een laagje. In vierkantjes snijden.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image S.Hanna

Kerststol plakje

Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.

118
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereiding: zeef de bloem in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de perzikjam en chocolade. Hak de chocolade in kleine blokjes. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn, wat normaal is, het is de enige manier om het echt lekker te maken.

2. Stap

Bakken: verdeel het deeg in drie gelijke delen en rol ze dun uit. Leg de vellen op elkaar en verdeel de perzikjam ertussen. Als de drie lagen op elkaar liggen, plaats je het geheel minstens een half uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.

3. Stap

Om te serveren: laat afkoelen wanneer je klaar bent, smelt dan de pure chocolade en bedek de bovenkant met een laagje. In vierkantjes snijden.

Ingrediënten
500 g
Meel
3 db
ei
200 g
bloemsuiker
1 Pakket
Bakpoeder
2 eetlepel
cacao
200 g
Gemalen noten
200 g
perzik conserven
200 g
Pure chocolade