Bron :: Pixabay : Grafmex
Kinderbar likeur
Deze kinderbarlikeur is een echte traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hij is vooral populair op verjaardagsfeestjes of gewoon op gezellige avonden met vrienden. De combinatie van de zoetheid van de chocolade en de romigheid van de room maakt deze likeur onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- 8 Kinderen Bar (goed gekoeld)
- 350 ml Crème
- 150 ml melk
- 150 ml Wodka
- 70 g suiker
Laatste folders
Procedure
Om kinderrepenlikeur te maken, neem je eerst de kinderrepen en snijdt ze in kleine stukjes. Doe deze stukjes vervolgens in een blender. Ik heb gemerkt dat de repen beter kneuzen als ze goed gekoeld zijn.
Zet de blender op een lage stand tot de repen tot kruimels zijn geworden. Zorg er wel voor dat de blender niet te lang draait, anders wordt de chocolade te warm en begint te smelten.
Verwarm de room, melk en suiker in een pan. Roer het mengsel constant tot de suiker volledig is opgelost. Denk eraan dat het mengsel niet mag koken, dus een middelhoog vuur is voldoende.
Zodra de suiker is opgelost, voeg je de Kinderriegel-kruimels toe en roer je tot er een homogeen mengsel is ontstaan. Ik raad aan het vuur laag te houden en voortdurend te roeren om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
Voeg nu de wodka toe. Ik heb gemerkt dat een neutrale wodka de smaak niet maskeert en de beste keuze is.
Het mengsel wordt dan in een fles gegoten en bewaard in de koelkast. De kinderbarlikeur smaakt bijzonder goed als je hem gekoeld serveert.
Ik wens je veel plezier met het uitproberen en proeven van deze ongecompliceerde en heerlijke likeur!